Dušičkový punč z jabčat

V kuchyních našich babiček se hodně projevovaly různé svátky a významné dny. A že jich bylo. Třeba na dušičky se členové rodiny večer sešli u stolu, a aby jim při vzpomínání nebyla zima, popíjeli punč z jabčat. Dušičkový recept připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • 1/2 l domácího vína
  • 1 dcl jablečného moštu
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 hřebíčky
  • 1 celá skořice
  • hvězdička badyánu
  • 1 kyselé jablko
  • 1 dcl jabkovice (pálenky)

Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu, a společně přivedeme k varu. Odstavíme a necháme čtvrt hodiny louhovat. Na závěr přidáme rum a hotový punč přecedíme do sklenic.