Domácí jaternice
Nedávno jsme s Vladimírou Jakouběovou vyzkoušeli žemle do jaternic a tentokrát se pustíme do této zabijačkové dobroty. A také si připomeneme masopustní veselice. Natáčel Jaroslav Hoření.
Uvař plíčky vepřové, srdce, slezinu s kusem masa; když to vychladne, přidej k tomu syrová játra a rozsekej všecko na drobno. Přidej žemličky ve vodě máčené, kůru citrónovou, drobně rozsekanou, nové koření, zázvor, majoránku, sůl a dobře rozetřený česnek; můžeš také přidati sádlo v polévce povařené a drobně rozkrájené. Tím nadívej pak vyčištěná střívka a jaternice vař v polévce. Podávej s chlebem a strouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?