Domácí jaternice
Nedávno jsme s Vladimírou Jakouběovou vyzkoušeli žemle do jaternic a tentokrát se pustíme do této zabijačkové dobroty. A také si připomeneme masopustní veselice. Natáčel Jaroslav Hoření.
Uvař plíčky vepřové, srdce, slezinu s kusem masa; když to vychladne, přidej k tomu syrová játra a rozsekej všecko na drobno. Přidej žemličky ve vodě máčené, kůru citrónovou, drobně rozsekanou, nové koření, zázvor, majoránku, sůl a dobře rozetřený česnek; můžeš také přidati sádlo v polévce povařené a drobně rozkrájené. Tím nadívej pak vyčištěná střívka a jaternice vař v polévce. Podávej s chlebem a strouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.