Cibulačka podle receptu z Jilemnicka
Mezi důležité suroviny našich babiček patřily cibule a česnek, které bylo nutné uchovat přes zimu. Vladimíra Jakouběová napoví jak a přidá recept na cibulačku podle receptu z Jilemnicka. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 10 dkg cibule
- 4 lžíce sádla
- 4 lžíce hladké mouky
- podle chuti: tlučený kmín, libeček
- 2 dl mléka
- 1 vejce
Sekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme kmínem a povaříme. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem a necháme přejít varem. Okořeníme sušeným libečkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka