Cibulačka podle receptu z Jilemnicka
Mezi důležité suroviny našich babiček patřily cibule a česnek, které bylo nutné uchovat přes zimu. Vladimíra Jakouběová napoví jak a přidá recept na cibulačku podle receptu z Jilemnicka. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 10 dkg cibule
- 4 lžíce sádla
- 4 lžíce hladké mouky
- podle chuti: tlučený kmín, libeček
- 2 dl mléka
- 1 vejce
Sekanou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku a za stálého míchání osmažíme. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme kmínem a povaříme. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem a necháme přejít varem. Okořeníme sušeným libečkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.