Boby s uzeným
Zatím co hrách a čočku zná a ochutnal asi každý, boby patří mezi pozapomenuté luštěniny. Připomeneme si je v receptech našich babiček.
Ingredience
- 30 dkg uzené krkovičky
- 6 dkg sádla
- 40 dkg vyloupaných čerstvých bobů nebo 10 dkg sušených
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- majoránka
V kastrůlku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a krátce osmažíme. Potom přidáme čerstvé boby (suché předem přes noc namočené), osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a asi půl hodiny povaříme. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.