Bílé ryby v octě

Připomeneme historii octu, který se bude hodit například pro úpravu bílých ryb.

Ingredience
  • 1 kg bílých ryb (cejn, plotice)
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • bobkový list
  • nové koření
  • ocet

Vykuchané ryby oškrábeme, rozpůlíme a nasolíme. Vložíme do nádoby a posolíme. Za dva dny opláchneme vodou a zalejeme octovým nálevem. Použijeme 1 díl vody 1 díl octa a uložíme do chladna.

Po dvou dnech vyndáme, ryby zbavíme kůže a větších kostí. Nakrájíme na proužky a střídavě skládáme do sklenic ryby, cibuli a strouhanou zeleninu. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a uzavřené sklenici dáme do chladna. Po 4 dnech můžeme konzumovat, a nemusíme se bát, slabé kosti ocet rozloží.