Bílé ryby v octě
Připomeneme historii octu, který se bude hodit například pro úpravu bílých ryb.
Ingredience
- 1 kg bílých ryb (cejn, plotice)
- sůl
- pepř
- cibule
- mrkev
- petržel
- bobkový list
- nové koření
- ocet
Vykuchané ryby oškrábeme, rozpůlíme a nasolíme. Vložíme do nádoby a posolíme. Za dva dny opláchneme vodou a zalejeme octovým nálevem. Použijeme 1 díl vody 1 díl octa a uložíme do chladna.
Po dvou dnech vyndáme, ryby zbavíme kůže a větších kostí. Nakrájíme na proužky a střídavě skládáme do sklenic ryby, cibuli a strouhanou zeleninu. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a uzavřené sklenici dáme do chladna. Po 4 dnech můžeme konzumovat, a nemusíme se bát, slabé kosti ocet rozloží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.