Bandory s vopencem
Většina jarních bylinek končila nejen kapsářích kořenářek, ale i v kuchyních našich babiček. Tentokrát si připomeneme popenec. Recept na jeho využití při přípravě omelety mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- 4 vařené brambory
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- hrst usekaného popence
- špetka soli
- mletý pepř
- 4 vejce
Na pánvi rozškvaříme slaninu a na ní po obou stranách opečeme oloupané, na kolečka nakrájené brambory a cibuli. Vejce rozšleháme s očištěným, usekaným popencem, osolíme, opepříme a nalijeme na brambory s cibulí a slaninou. Omeletu opečeme po jedné straně a překlopíme na talíř. Podáváme teplou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.