Bandory na paprice
Kdo na Hromnice pracuje, toho hrom zabije, říkalo se v dobách našich babiček. Oběd ale připravit potřeba je, třeba bandory na paprice.
Ingredience
- 1 kg syrových brambor
- 1 ½ lžíce sádla nebo másla,
- 1 velká cibule
- sůl
- kmín
- 1 lžička sladké papriky
- 1/8 l čerstvé smetany
- 1 lžíce polohrubé mouky
- vývar
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Na sádle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, promícháme, aby se zbarvila, a hned přidáme na plátky nakrájené brambory. Podlijeme vývarem, podle obliby přidáme špetku tlučeného kmínu, a dusíme téměř doměkka. Smetanu rozkvedláme s moukou a přilijeme k bramborám, společně dusíme asi 5 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka