Bandorka s kroupami
Recepty našich babiček věnujeme paběrkování a sběru zbytků úrody a z připravíme bandorku s kroupami.
Ingredience
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 3 brambory
- 1 l vody
- 2 vrchovaté lžíce krup
- sůl
- majoránka
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kroupy a za stálého míchání společně osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou a vaříme. Když jsou kroupy měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme špetku majoránky. Krátce povaříme, odstavíme z plotny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka