Babiččina rosolka z bejlí
V receptech našich babiček si připomeneme výrobu rosolky, likéru, který si hospodyně vyráběly sami doma, a připíjelo se s ním třeba na konec masopustu. Recepty našich babiček připravují Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 2 hrsti mátových listů (čerstvé z truhlíku, nebo sušené)
- 10 g semínek koriandru
- 1 l pálenky
- 1 l vody
- ½ kg cukru
Mátu opláchneme, nasekáme nadrobno a dáme do láhve. Přidáme koriandr, zalijeme pálenkou a necháme vyluhovat 2 až 3 týdny při pokojové teplotě. Výluh přecedíme. Na 1 litr výluhu přidáváme ½ kg cukru svařeného s vodou. Vychladlý cukerný roztok smícháme s mátovým výluhem. Likér v lahvích necháme ještě několik týdnů uležet.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka