Babiččina pečená omeleta s jahodami

Na závěr školního roku připomeneme, jak to se školou bývalo v dobách našich babiček a Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají recept na pečenou omeletu s jahodami.

Ingredience
  • 3 vejce
  • 3 lžíce tlučeného cukru
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • špetka soli
  • na naplnění: jahodový džem, pokrájené jahody

Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme cukr, žloutky, a vše šleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali máslem. Upečeme, hlídáme, abychom nepřepekli. Potom omeletu stáhneme na talíř, potřeme řidším jahodovým džemem a půlku moučníku poklademe plátky jahod. Přehneme, pocukrujeme, ozdobíme jahodami.