Babiččina medová pečínka
Med byl jednou z nezbytných surovinv kuchyních našich babiček, pro vaření i léčení. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na medovou pečínku.
- 1 kg vepřové pečeně vcelku
- 4 lžíce sádla
- 2 lžíce medu
- sůl, mletý kmín
- pálivá paprika
- sušený rozmarýn
- 2 cibule
- 600 g brambor
- hrstka sušených švestek
Sádlo smícháme s medem a pálivou paprikou a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.
Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem. Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct. Když je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švestky a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory. Dopečeme do měkka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka