Babiččina kuřata na paprice

V receptech našich babiček nahlížíme nejen do receptářů a starých kuchařek, ale i do dobového tisku. Tentokrát do Lidových novin z roku 1907. Tehdejší moudra Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření doplní receptem na kuřata na paprice.

Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:

Kuřata dobře očištěná rozkrájej každé asi na 6 kousků a osol. Na kuthanu rozpusť kus čerstvého másla a dej do něho rozkrájenou cibuli, kousek mrkve a celeru. Zasyp mletou paprikou, dej na to kousky kuřat, podlej podle potřeby hovězí polévkou nebo vodou a dus je do měkka. Potom vývar zapraš moukou, přilij kyselé smetany, osol a opepři.

Na talíř dej porci masa, přelij omáčkou a podávej s domácími dobrými nudlemi, nebo s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.