Babiččina hervábná česnečka
S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením nahlédneme do chlebovky, kam se ukládal nejen chleba, ale třeba i majoránka. A tu přidáme do hervábné čenečky.
Ingredience
- 40 dkg brambor
- 1 střední bílá cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- ¾ l vývaru z brambor
- 1 dcl smetany
- 1 lžička bílého octa
- opečené kousky chleba
- majoránka
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stroužky česneku jen vyloupneme. V hrnci rozehřejeme máslo se sádlem a opečeme cibuli a česnek dozlatova. Přisypeme sušený tymián, přidáme nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Přiklopíme a vaříme. Když jsou brambory měkké přilijeme smetanu a ocet a povaříme 1–2 minuty. Nakonec přidáme majoránku. Polévku podáváme s kostičkami chleba opečenými na sádle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka