Bába z chleba
Hospodyně v dobách našich babiček uměly zužitkovat skoro všechno a leckdy na překvapivé pochoutky. Jednou z nich je bába z chleba. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají povídání o půstu.
Ingredience
- tvrdší chléb
- jablka
- cukr
- skořice
- mléko
- máslo
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.