Zelné lívance z čerstvého zelí
V povídání o dobách našich babiček si připomeneme pranostiky spojené s Medardem a vyzkoušíme zelné lívance.
Ingredience
- 20 dkg kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- 2 dcl mléka
- 5 dkg másla
- 2 vejce
- ¼ kg hladké mouky
- 2 hrnky nakrájeného čerstvého zelí
- 3 dkg másla
- špetka pepře
- sůl
- trocha cukru
Droždí utřeme s cukrem, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili máslo, vejce, mouku, vše smícháme na tekuté těsto a necháme kynout. Zelí najemno nakrájíme a osmahneme na másle, ochutíme pepřem, špetkou cukru a solí. Chvilku podusíme a necháme zchladnout. Do vykynutého těsta přimícháme zelí a na másle pečeme lívance, z obou stran dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.