Zadělávané husí drůbky

Připomeneme slávu pěstování hus a zkusíme zadělávané husí drůbky.









Ingredience
  • 1 kg husích drůbků
  • 4 dkg tuku
  • 5 dkg hladké mouky
  • kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
  • šálek mléka, nebo smetany
  • sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl

Očištěné husí drůbky vložíme do teplé osolené vody, přivedeme k varu, přidáme nové koření, pepř, kořenovou zeleninu a cibuli a uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem z drůbků, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Hustou omáčku zalijeme mlékem nebo smetanou, přecedíme, přidáme obrané, pokrájené maso z drůbků, přisolíme, okořeníme muškátovým oříškem a krátce povaříme. Podáváme s chlebem nebo s knedlíkem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.