Vomajda z angreštu
Nejen rajská, koprová či křenová, ale také angreštová omáčka se vařila v kuchyních našich babiček. Příprava bude jednoduchá a tak máme čas se dozvědět i něco o dalším využití angreštu. Recept připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 1/4 l nezralých bobulí angreštu
- 4 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- cukr
- 1/8 l kyselé smetany
Angrešt přebereme, opereme a zbavíme slupek i okvětí. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule rozvaří. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Podáváme k vařenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.