Vomajda z angreštu
Nejen rajská, koprová či křenová, ale také angreštová omáčka se vařila v kuchyních našich babiček. Příprava bude jednoduchá a tak máme čas se dozvědět i něco o dalším využití angreštu. Recept připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
- 1/4 l nezralých bobulí angreštu
- 4 dkg másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- cukr
- 1/8 l kyselé smetany
Angrešt přebereme, opereme a zbavíme slupek i okvětí. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule rozvaří. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Podáváme k vařenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.