Vepřové na mandlích a zázvoru
Dalším z receptů z počátku 20. století je vepřové na mandlích a zázvoru. A dozvíme se také, že mandloně se u nás vysazovaly už za Marie Terezie.
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce sádla
- 10 dkg sekaných mandlí
- ½ kg vepřového masa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 cibule
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Vsypeme do něj maso, cibuli s česnekem, zázvor a osmahneme. Podlijeme a podusíme. Když je maso měkké, vmícháme mandle. Podáváme se šťouchanými brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser