Vepřové maso se zeleninou a jabčaty

Na babičky říkaly: „Denně jedno jabko je nad všechny dochtory ”. Tak si z tohoto téměř mýtického ovoce něco dobrého připravíme podle receptáře našich babiček.

Ingredience
  • ¾ kg vepřového plecka
  • ¼ kg celeru
  • 3 mrkve
  • 3 jablka
  • celý pepř
  • hřebíček
  • bobkový list
  • ¼ l vývaru
  • ¼ l jablečného moštu
  • sůl
  • sádlo
  • hladká mouka

Na sádle osmahneme mrkev, celer, přidáme maso, vodu a koření a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a zalijeme vývarem, přidáme jablka, jablečný mošt a povaříme. Nakonec omáčku propasírujeme a dáme na maso. Podáváme s chlebem.