Vepřové maso se zeleninou a jabčaty
Na babičky říkaly: „Denně jedno jabko je nad všechny dochtory ”. Tak si z tohoto téměř mýtického ovoce něco dobrého připravíme podle receptáře našich babiček.
Ingredience
- ¾ kg vepřového plecka
- ¼ kg celeru
- 3 mrkve
- 3 jablka
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- ¼ l vývaru
- ¼ l jablečného moštu
- sůl
- sádlo
- hladká mouka
Na sádle osmahneme mrkev, celer, přidáme maso, vodu a koření a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a zalijeme vývarem, přidáme jablka, jablečný mošt a povaříme. Nakonec omáčku propasírujeme a dáme na maso. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.