Tvarohové knedlíčky
V kuchyních našich babiček se vařilo hlavně z vlastních surovin. Některé si musely dokonce sami připravit. Třeba tvaroh do tvarohových knedlíčků. Návod pro nás mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- 1 vejce
- 1 žemle
- 1/2 dl mléka
- 25 dkg tvarohu
- 1 lžíce másla
- lžíce cukru
- na zahuštění hrubá mouka
Žemli předem namočíme v mléce. V misce spojíme tvaroh, vejce, máslo, cukr a žemli s mlékem, přidáme hrubou mouku a promícháme. Z těsta děláme malé kuličky, vložíme je do vroucí vody a vaříme tak dlouho, až knedlíčky vyplavou nahoru. Podáváme s ovocnou omáčkou ze sušeného ovoce (sušené ovoce rozvaříme s vodou, přidáme med a koření), nebo s omáčkou z rozvařených povidel. Na omáčku přidáme lžíci kysané smetany.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka