Sváteční cibulačka s masem podle receptu z Vysocka
Mimo sladkých jídel se téměř do všeho přidává cibule. O jejím významu bude další z receptů našich babiček, které z cibule dělali i polévku, cibulačku. Její sváteční verzi mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- 2 brambory
- 2 vejce
- 4 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 a ¼ l vývaru z masa
- 15 dkg kořenové zeleniny
- hrst sušených hub
- ½ kg hovězího masa
- sůl
- kmín
- 1 lžíce petrželové nati
- 10 dkg chleba
Hovězí maso uvaříme doměkka. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, nakrájené 2 cibule na plátky, překrájené podušené houby a na plátky nakrájený česnek. Vše uvaříme doměkka a poté přidáme 2 syrové cibule nakrájené na kolečka a kmín. Do polévky zašleháme syrová vejce a necháme je srazit. Dochutíme solí, pepřem, a nakonec do polévky dáme nadrobno krájenou petrželovou nať a uvařené hovězí maso nakrájené na kostky. Do každé porce vložíme na nudličky nakrájený a nasucho osmažený chléb.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka