Sváteční cibulačka s masem podle receptu z Vysocka

Mimo sladkých jídel se téměř do všeho přidává cibule. O jejím významu bude další z receptů našich babiček, které z cibule dělali i polévku, cibulačku. Její sváteční verzi mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 2 brambory
  • 2 vejce
  • 4 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 a ¼ l vývaru z masa
  • 15 dkg kořenové zeleniny
  • hrst sušených hub
  • ½ kg hovězího masa
  • sůl
  • kmín
  • 1 lžíce petrželové nati
  • 10 dkg chleba

Hovězí maso uvaříme doměkka. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, nakrájené 2 cibule na plátky, překrájené podušené houby a na plátky nakrájený česnek. Vše uvaříme doměkka a poté přidáme 2 syrové cibule nakrájené na kolečka a kmín. Do polévky zašleháme syrová vejce a necháme je srazit. Dochutíme solí, pepřem, a nakonec do polévky dáme nadrobno krájenou petrželovou nať a uvařené hovězí maso nakrájené na kostky. Do každé porce vložíme na nudličky nakrájený a nasucho osmažený chléb.