Šťovíkovka

29. duben 2020

Jen málo bylinek, co rostlo na jaře, nenašlo uplatnění v kuchyních našich babiček. Na některé recepty dnes hledíme s překvapením a otevřenými ústy. 

Šťovíkovka 

Hrst šťovíku
1 lžíce másla
3 brambory
1 l vody
sůl
pepř

Šťovík osmažíme na másle, přilijeme vodu, přidáme brambory nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Podáváme s osmaženou houskou. Pro zjemnění chuti můžeme přidat lžíci kysané smetany.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.