Šťovíkovka
29. duben 2020
Jen málo bylinek, co rostlo na jaře, nenašlo uplatnění v kuchyních našich babiček. Na některé recepty dnes hledíme s překvapením a otevřenými ústy.
Šťovíkovka
Hrst šťovíku
1 lžíce másla
3 brambory
1 l vody
sůl
pepř
Šťovík osmažíme na másle, přilijeme vodu, přidáme brambory nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Podáváme s osmaženou houskou. Pro zjemnění chuti můžeme přidat lžíci kysané smetany.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka