Sirup z ohníčku
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou mezi babky kořenářky. Naučíme se jejich názvosloví a připravit lahodný sirup z ohníčku.
Ingredience
- 100 ks okvětních plátků vlčího máku
- 1/2 l vody
- 3/4 kg cukru
- 1 lžička kyseliny citronové
Čerstvě natrhané okvětní listy vlčího máku přelijeme 1/2 l převařené vody, přikryjeme a necháme 24 hodin odstát. Pak přecedíme a zahříváme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a důkladně mícháme, dokud se vše zcela nerozpustí. Nevaříme. Pak už jen necháme zchladnout a slijeme do tmavých lahví a uzavřeme. Sirup je výborný do čaje i do vody. Je nejen velmi chutný, ale používá se také při nachlazení a na klidný spánek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka