Setkání u mikrofonu: Je jí 18, sní o zimní olympiádě a při závodech ani tréninku strach moc neřeší

29. říjen 2020

Náš kolega Pavel Petr si do pravidelného nedělního pořadu tentokrát pozval skokanku na lyžích liberecké Dukly Štěpánku Ptáčkovou.  

Skoky na lyžích podle Štěpánky nejsou až tak nebezpečné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Za daleko rizikovější považuje třeba alpské lyžování. Se strachem se prý dá bojovat a musí. Mimochodem, provází i nejlepší skokany. Třeba Romana Koudelku nebo Filipa Sakalu. Strach se tedy mladá skokanka snaží nevnímat. S následky pádů už se ale rodačka z Liberce vyrovnat musela. Druhou skupinu tvoří karamboly, ze kterých si skokani odnesou nějaký ten šrám. A také třeba nucenou pauzu.

Štěpánka Ptáčková při rozhovoru s Pavlem Petrem

Čtěte také

Jak se vůbec malá holka dostane ke skokům na lyžích? Kde a kdy absolvovala svůj první skok? Jaké můstky jsou pro začínající skokany a vlastně děti nejvhodnější? Jak velké a je jich dost pro závodníky? Zkusila si Štěpánka i jiný sport? Co všechno obnáší skokanský trénink? Jak to ráno před závody vypadá na pokoji osmnáctileté skokanky? Zbývá i prostor na regeneraci a masáže? Jak moc důležité je pro Štěpánku vedle sportu vzdělání a co by v životě chtěla dělat? Jak daleko má k tomu, aby mohla startovat na klasické olympiádě? A co by chtěla ještě v kariéře dosáhnout? Poslechněte si rozhovor.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související