Daniel Šilhán měl slibně rozjetou sezónu. Předčasně ji ukončila zlomená ruka

24. říjen 2020 15:32

Před sezónou můžete mít jakékoli plány. Když ale přijde zranění, vše je jinak. Přesvědčil se o tom na vlastní kůži jablonecký plochodrážní jezdec Daniel Šilhán. Pád na oválu pražské Markéty odnesl zlomenou rukou. Ta mu sportovní rok 2020 předčasně ukončila.

Bydlí v Jablonci, hájí ale barvy pardubické Zlaté přilby a je zároveň členem Centra sportu ministerstva vnitra pod pražským Olympem. První závody tohoto roku odjel v květnu. Vrcholem pro něj byl start na juniorském mistrovství světa družstev.

„Do jednadvaceti let, našemu nejstaršímu jezdci bylo právě devatenáct, a jeli jsme semifinále v Pardubicích. Bohužel jsme skončili druzí, takže jsme nepostoupili do finále, chybělo nám pár bodů, vyhráli Lotyši,“ vzpomíná osmnáctiletý Daniel Šilhán.

Těšil se také na působení v české plochodrážní extralize. Jenže kontrolní závod na pražské Markétě jeho další plány zhatil.

Daniel Šilhán

„Týden před tím, než se jela Grand Prix, se měla projet dráha. Naneštěstí jsem tam spadnul a zlomil jsem si jak vřetenní, tak loketní kost na levé ruce. Motorka se odrazil od mantinelu a spadla mi na ruku,“ říká.

Hlavně se musel smířit se skutečností, že sezóna pro něj skončila dřív, než si přál. Teď věří, že ještě do konce roku se na motorce znovu sveze. I když ne na té závodní.

V zimní přestávce chce Daniel Šilhán zapracovat hlavně na fyzické kondici. V příštím roce ho čeká například kvalifikace o mistrovství Evropy. Rád by také získal trvalé místo v sestavě pro českou extraligu. Přání do budoucna nemění - chtěl by se stát mistrem světa.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související