Mistrovství republiky v boxu v České Lípě bude, věří Radek Procházka z pořádajícího klubu Viper

Jedna velká nejistota. Právě v ní se teď nachází organizátoři mistrovství České republiky v boxu. Šampionát se původně v českolipské sportovní hale měl konat v tomto týdnu. Jenže kvůli vládním opatřením byl přesunutý na prosincový termín. Šéf pořádajícího klubu Viper Česká Lípa Radek Procházka tak společně s týmem organizátorů zažívá opravdu krušné chvíle.

„Nervy to jsou strašné, protože musíme domlouvat nejen halu, kde jsou další sportovci, takže se s nimi musíme domluvit, aby nám to uvolnili, ale musíme se domluvit také s asociací, s městem. Do toho nás město podporuje nějakou dotací, takže i tam musíme žádat o odklad. Je toho strašně moc, co musíme v tuhle chvíli řešit,“ pospal současnou situaci kolem boxerského šampionátu Radek Procházka.

Vynaloženého času ale vůbec nelituje. Uspořádání mistrovství republiky vnímá jako velkou výzvu. „Je to pořád něco, co tady v České Lípě nikdy nebylo. Je to velký úspěch a třeba se to sem už nikdy nedostane. Už máme nominované i dva kluky, už i tohle je pro nás úspěch. Takže to chceme dotáhnout do konce.“

Boxerský šampionát v České Lípě má teď nový termín od 9. do 11. prosince

V České Lípě zkrátka neponechávají nic náhodě. Dokonce už mají připravené ceny pro nejlepší. Včetně mistrovských pásů. „Máme titulové pásy, ty už jsou vyrobené. Jsou vyrobené medaile, které jsou také speciální pro toto mistrovství České republiky v České Lípě. Je to kompletně připravené, teď musíme jen přizpůsobit tomu novému datu ring, osvětlení a další organizační věci,“ přiblížil Procházka.

Věří také, že šampionát nebudou pořádat před prázdnými ochozy. I s tím by se ale dokázali smířit. „Nejmenší zlo je asi bez diváků. Já pevně doufám, že aspoň pár diváků tam bude moct být, aspoň pár lidí kolem ringu. Ti co nám pomáhají a popřípadě i diváci na tribunu, třeba jenom padesát, ale aspoň v nějakém tom měřítku, aby mohli podpořit ty kluky,“

Boxerský šampionát má teď nový termín od 9. do 11. prosince. Nebude to ovšem jediná velká akce. „Dokonce se nám to trefilo, že to bude v týdnu, kdy pořádáme v sobotu ještě další turnaje. Jeden je liga K1, pod svazem ČSFu, Český svaz Full-contactu. A pod svazem MMA tady bude národní pohár MMA. Takže tady bude týden bojových sportů, kdy se tady vystřídá box, potom K1 a současně národní pohár MMA,“ upřesnil Radek Procházka.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související