Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Kdo a o co soutěží
Ocenění je určené regionální chovatelům, pěstitelům a výrobcům potravin. Co musí splňovat a jaká jsou pravidla soutěže, se redaktor Jaroslav Hoření vydal zjistit na farmářský trh.
V seriálu týdne se věnujeme soutěži Regionální potravina Libereckého kraje, která je určena pro malé a střední podniky s maximálně 250 zaměstnanci. Na soutěži se u nás podílí Regionální agrární rada Libereckého kraje, která v roce 2022 hodnotila 82 produktů rozdělených do 9 kategorií. S předsedou rady Robertem Erlebachem se na farmářském trhu sešel redaktor Jaroslav Hoření.
Související
-
Jak rozumět etiketám. Čím kratší složení potravinářského výrobku, tím lepší, říká poradkyně
Většina lidí etikety na potravinách nečte, nebo jim nerozumí, jsou plné údajů. Jak se v nich zorientovat? S nutriční poradkyní Irenou Šedivou si povídala Iveta Kalátová.
-
Potraviny je možné reklamovat podobně jako jiné zboží. Zeptali jsme se v dTestu, jak na to
Některé potraviny se rychle kazí, i přesto je lze reklamovat. Kdy jsou potraviny vadné? A jak je reklamovat? Redaktorka Barbora Kvapilová se ptala právníka Matěje Svojtky.
-
Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje
V seriálu si můžete poslechnout příběhy 9 nových hrdých držitelů značky Regionální potravina Libereckého kraje, které se slavnostně předávaly 16. září v Liberci.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.