Pojizerský bandorák se zelištěm
Mezi tradiční pokrmy našeho regionu rozhodně patří brambory a z nich macek, bába, vožďouch, hanušky nabo bandorák. To jsou jen některé z názvů pro různé bramboráky.
Ingredience
- 1 kg syrových oloupaných brambor
- 30 dkg kysaného zelí
- 3 vejce
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- hrst ovesných vloček
- větší špetka soli
- lžička majoránky
- 5 stroužků česneku
- sádlo na smažení
Zelí scedíme a pokrájíme na drobnější kousky. Brambory nastrouháme najemno. Smícháme je se zelím, celými vejci, moukou a ovesnými vločkami. Osolíme, okořeníme majoránkou a rozmačkaným česnekem. Na rozpáleném oleji smažíme bramboráky z obou stran dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.