Pečený králík na koření
Tentokrát budeme s Vladimírou Jakouběovou vařit z králičího masa. To bylo na venkově v časech našich babiček velmi běžné, ale ještě běžnější byly práce na poli. To byla celodenní dřina a tak nejvydatnější stravu dostával hospodář.
Pečený králík na koření
1 králík
5 dkg slaniny
3 zrnka pepře
sůl
2 zrnka nového koření
2 stroužky česneku
majoránka
půl lžičky drceného kmínu
cibule
3 dkg sádla
Maso protkneme slaninou. Česnek rozetřeme, pepř a nové koření roztlučeme, přidáme majoránku, kmín, nasekanou cibuli a sůl. Touto kaší potřeme králíka, kterého pokapeme sádlem a necháme v chladu proležet. Potom vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme pomalu do měkka. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.