Fazolový guláš s červenou řepou
Ve vyprávění o tom, jak vypadal jídelníček většiny českých rodin po konci 2. světové války, si připomeneme vynalézavost našich babiček, které si uměly poradit i s málem.
- 1 cibule
- 4 brambory
- 1 červená řepa
- sladká mletá paprika
- pepř
- tlučený kmín
- ¼ kg vařených červených fazolí
- 4 stroužky česneku
- tuk na smažení
Na rozpáleném tuku dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli. Brambory a červenou řepu nakrájíme na malé kousky a přidáme k osmahnuté cibuli. Zalijeme do poloviny kastrolu vodou, přidáme drcený kmín, červenou papriku a vaříme brambory s červenou řepou do měkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a předem vařené fazole a společně ještě krátce povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.