Amolety s pudingem
Připomeneme, že řada vynálezů, které považujeme za novinky, má více než stoleté kořeny. Příkladem bude pudink v prášku.
Ingredience
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 50 ml rumu
- marmeláda
- olej na smažení
Ingredience
- Na puding: 6 dcl mléka
- 3 lžíce rumu
- 1 vanilkový pudingový prášek
- 2-3 lžíce cukru
V míse ruční metličkou prošleháme mléko s moukou, vejci, solí a cukrem. Necháme 10 minut odpočinout. Pak vmícháme rum. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran amolety. Potřeme je marmeládou a srolujeme. Z mléka, rumu, cukru a pudingového prášku uvaříme řidší pudink, kterým na talíři amolety přelijeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.