Bandorový placky s uzeným na Dušičky
Listopad je měsícem vrcholných příprav na zimu i měsícem řady svátků. Ty první, Dušičky, už tu jsou.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- 3-5 vrchovatých lžic hladké mouky (podle vodnatosti brambor)
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- majoránka
- česnek dle chuti
- uzené maso
- sádlo na smažení
Maso nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Zamícháme do nich celá vejce a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto. Podle chuti osolíme a okořeníme česnekem, kmínem a majoránkou. Na rozpálené sádlo dáme trochu těsta, na ně nasypeme kostičky uzeného masa a přikryjeme dalším těstem. Z obou stran usmažíme dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.