Skořicovka na svatořehořskou voračku
V dobách našich babiček se v kuchyních nejen vařilo, peklo a smažilo, ale chystaly i tekuté lahůdky. Na svatořehořskou voračku třeba skořicovku. Jak na to prozradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- ¾ litru domácí pálenky třeba jabkovice
- velký kus skořice
- vanilka
- 20 dkg cukru
- 1/3 l vody
Do čisté pálenky dáme skořici, vanilku, svařený vychladlý cukr a svařenou studenou vodu. Necháme na slunci asi 6 týdnů a přefiltrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.