Mlíkačka s koprem
Jednou z nejdůležitějších surovin v kuchyních našich babiček bylo mléko. Nejen pro přípravu sýrů a tvarohů, ale také na vaření. Třeba mlíkačky s koprem, podle receptu, který vybrala Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 30 dkg brambor
- 1/4 l kyselé smetany
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vody
- 1 lžíce kopru sušeného nebo čerstvého
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem. Před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka