Mlíkačka s koprem

Jednou z nejdůležitějších surovin v kuchyních našich babiček bylo mléko. Nejen pro přípravu sýrů a tvarohů, ale také na vaření. Třeba mlíkačky s koprem, podle receptu, který vybrala Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • 30 dkg brambor
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l vody
  • 1 lžíce kopru sušeného nebo čerstvého
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • sůl

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem. Před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.