Mlíkačka s koprem
Jednou z nejdůležitějších surovin v kuchyních našich babiček bylo mléko. Nejen pro přípravu sýrů a tvarohů, ale také na vaření. Třeba mlíkačky s koprem, podle receptu, který vybrala Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 30 dkg brambor
- 1/4 l kyselé smetany
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vody
- 1 lžíce kopru sušeného nebo čerstvého
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem. Před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.