Masopustní pekáč

4. březen 2020

Tento recept potěší masožrouty. Před nejvýznamnějšími dny masopustního období se lidé museli posilnit na masopustní veselici. Bůčkem, uzeným a klobáskou v masopustním pekáči.

Masopustní pekáč

1/2 kg vepřového bůčku
4 klobásy
1/2 kg uzené krkovičky nebo jiného uzeného masa
masový vývar
sůl
pepř

Maso nakrájíme na plátky. Plátky bůčku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru a pečeme v troubě 20 minut. Během pečení jedenkrát otočíme. Klobásy a plátky uzeného masa přidáme k bůčku, dolijeme vývar a dopékáme, až je maso měkké. Na jednu porci připravíme plátek bůčku, plátek masa a jednu klobásku. Podáváme s dušeným kysaným zelím a brambory.

Spustit audio