Masopustní pekáč
Tento recept potěší masožrouty. Před nejvýznamnějšími dny masopustního období se lidé museli posilnit na masopustní veselici. Bůčkem, uzeným a klobáskou v masopustním pekáči.
Masopustní pekáč
1/2 kg vepřového bůčku
4 klobásy
1/2 kg uzené krkovičky nebo jiného uzeného masa
masový vývar
sůl
pepř
Maso nakrájíme na plátky. Plátky bůčku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru a pečeme v troubě 20 minut. Během pečení jedenkrát otočíme. Klobásy a plátky uzeného masa přidáme k bůčku, dolijeme vývar a dopékáme, až je maso měkké. Na jednu porci připravíme plátek bůčku, plátek masa a jednu klobásku. Podáváme s dušeným kysaným zelím a brambory.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka