Masopustní pekáč
Tento recept potěší masožrouty. Před nejvýznamnějšími dny masopustního období se lidé museli posilnit na masopustní veselici. Bůčkem, uzeným a klobáskou v masopustním pekáči.
Masopustní pekáč
1/2 kg vepřového bůčku
4 klobásy
1/2 kg uzené krkovičky nebo jiného uzeného masa
masový vývar
sůl
pepř
Maso nakrájíme na plátky. Plátky bůčku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru a pečeme v troubě 20 minut. Během pečení jedenkrát otočíme. Klobásy a plátky uzeného masa přidáme k bůčku, dolijeme vývar a dopékáme, až je maso měkké. Na jednu porci připravíme plátek bůčku, plátek masa a jednu klobásku. Podáváme s dušeným kysaným zelím a brambory.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.