Kucmoch z bršlice
„Když ti to vadí, tak to sněz," říkávala babička sběratelky receptů Vladimíry Jakouběové. A to, co na zahradě vadí, je plevel, mezi který patří i bršlice neboli kozí noha. A z té si připravíme kucmoch.
Kucmoch z bršlice
máslo na vymazání pekáčku
20 dkg čerstvých kopřiv
10 dkg bršlice
8 vajec
4 žemle namočené v mléce
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
sůl
pepř
Mladé kopřivy propláchneme vodou a poté spaříme ve vroucí vodě. Zchladíme studenou vodou. Necháme okapat. Bršlici nasekáme nahrubo. V misce našleháme celá vejce, přidáme žemle namočené v mléce, kopřivy, bršlici, česnek, dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pekáček si vymažeme máslem a směs do něj vlijeme a dáme péct do trouby.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka