Kucmoch z bršlice

5. květen 2020

„Když ti to vadí, tak to sněz," říkávala babička sběratelky receptů Vladimíry Jakouběové. A to, co na zahradě vadí, je plevel, mezi který patří i bršlice neboli kozí noha. A z té si připravíme kucmoch.

Kucmoch z bršlice

máslo na vymazání pekáčku
20 dkg čerstvých kopřiv
10 dkg bršlice
8 vajec
4 žemle namočené v mléce
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
sůl
pepř

Mladé kopřivy propláchneme vodou a poté spaříme ve vroucí vodě. Zchladíme studenou vodou. Necháme okapat. Bršlici nasekáme nahrubo. V misce našleháme celá vejce, přidáme žemle namočené v mléce, kopřivy, bršlici, česnek, dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pekáček si vymažeme máslem a směs do něj vlijeme a dáme péct do trouby.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.