Kucmoch z bršlice

5. květen 2020

„Když ti to vadí, tak to sněz," říkávala babička sběratelky receptů Vladimíry Jakouběové. A to, co na zahradě vadí, je plevel, mezi který patří i bršlice neboli kozí noha. A z té si připravíme kucmoch.

Kucmoch z bršlice

máslo na vymazání pekáčku
20 dkg čerstvých kopřiv
10 dkg bršlice
8 vajec
4 žemle namočené v mléce
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
sůl
pepř

Mladé kopřivy propláchneme vodou a poté spaříme ve vroucí vodě. Zchladíme studenou vodou. Necháme okapat. Bršlici nasekáme nahrubo. V misce našleháme celá vejce, přidáme žemle namočené v mléce, kopřivy, bršlici, česnek, dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pekáček si vymažeme máslem a směs do něj vlijeme a dáme péct do trouby.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová