Klobásy se zelenou paprikou podle Marie Úlehlové-Tilschové
V receptech našich babiček se dozvíme, že už před sto lety byly u nás propagátorky zdravé výživy. I když klobásy se zelenou paprikou moc zdravě nezní.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Nejprve očistíme zelenou papriku, pokrájíme na nudličky a osmažíme ji na omastku. Později přidáme pokrájená rajčata, a nakonec pokrájené uzené klobásy, které rychle podusíme se zeleninou a podáváme. Na dvě klobásy počítáme 4 papriky a 4 rajčata. Dobrá sestava: Klobásy se zelenou paprikou a chléb nebo brambory. Klobásy jako každé maso živí, chléb nebo brambory sytí a paprika i rajčata přidají ochranné látky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.