Hovězí na česneku s majoránkou

Jaký význam měl pro vesničan chov skotu a také jak připravit hovězí na česneku s majoránkou, poví Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • ¾ kg hovězí kližky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 cibule
  • 8-10 stroužků česneku
  • vrchovatá lžíce majoránky
  • 2 lžíce sádla

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Promícháme s rozmačkaným česnekem, majoránkou a pepřem. Necháme několik hodin uležet. V kastrolu zahřejeme sádlo a nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli. Za častého míchání osmažíme do zezlátnutí. Přidáme maso a opečeme ze všech stran, občas promícháme. Když je maso opečené, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí. Podáváme s chlebem nebo s bramborových knedlíkem.