Fazole ve smetanové omáčce s koprem podle receptu z Hejnic
Pro někoho dobrota, pro jiného smetí. Tuto bylinku z receptů našich babiček jedni milují, druzí se jí vyhýbají, jak jen to jde. Babiččin recept je o kopru, vařit budeme fazole ve smetanové omáčce s koprem.
- 50 dkg barevných fazolí
- 4 brambory
- ¼ l smetany
- 10 dkg másla
- 5 lžic hladké mouky
- 10 dkg slaniny
- 3 lžíce octa
- kopr
- špetka soli
- špetka pepře
Den předem namočíme fazole do vody. Druhý den dáme fazole do vody vařit. Ke konci vaření přidáme 2 lžíce octa. Zvlášť uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Do kastrolu dáme osmažit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní trochu osmahneme uvařené fazole, zalijeme vývarem z fazolí, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Přidáme kopr, ocet, opepříme a osolíme. Necháme chvilku provařit. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.