Bandorové knedlíky s cibulkou
Zavítáme do dob našich babiček, kdy se vařily různé dobroty jako bandorové knedlíky s cibulkou. A k receptu mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření povídání o proutkařích.
- ¾ kg vařených brambor
- 25 dkg hrubé mouky
- 10 dkg krupice
- 1 vejce
- sůl
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
Předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory dáme na pomoučený vál, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vejce, osolíme, posypeme moukou a krupicí. Vejce smícháme s moukou, a potom postupně zpracujeme brambory.
Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme na plát, který posypeme osmaženou cibulkou. Zavineme, uzavřeme konce a kraj těsta přitlačíme. Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme asi 20 minut pomalým varem. Knedlík nakrájíme nití na plátky. Podáváme k pečenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.