Babiččino kuře s bramborami na smetaně
Recepty našich babiček, které připravují etnografka Vladimíra Jakouběová a redaktor Jaroslav Hoření, mají kořeny ve starých kuchařkách nebo rodinných receptářích. Komu se doma nic takového nedochovalo, může nahlédnout do muzejních sbírek. A třeba tam najde i kuře s bramborami na smetaně.
- 1 kuře
- 10–12 brambor
- 1/4 l smetany
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- paprika
Oloupané brambory rozkrájíme na osminky, rozprostřeme do pekáče, osolíme a okmínujeme. Kuře rozporcujeme na osm částí, omyjeme, osušíme a každý kousek ze všech stran osolíme. Maso naskládáme na brambory a posypeme kořením. Všechno zalijeme smetanou, přiklopíme a vložíme do trouby. Přibližně za půl hodiny odkryjeme a dopečeme doměkka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.