Babiččina tvarohová vomasta s bejlím
Nejprve dobytek a potom snídaně, a když se pracovalo na poli, oběd nahradila svačina. I tak to chodilo v dobách našich babiček. A co se svačilo, prozradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- ¼ kg měkkého tvarohu
- 1 dcl kysané smetany
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- hrst bazaličky
Tvaroh utřeme s kysanou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a nadrobno nasekanou bazalku. Mažeme na dobrý domácí chléb.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka