Babiččina třešňová marmeláda
V receptech našich babiček se dozvíme, jak uvařit třešňovou marmeládu a připomeneme si práci provazníků.
Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Vyloupej 2 kg třešní, dej je do hliněné nádoby, přidej malinko vody a vař je, až jsou měkké, pak je proceď skrze řídké síto a vař je s 50 dkg cukru tak dlouho, až zhoustne (což trvá asi 1/2 hodiny). Pak naplň marmeládu do vyhřátých sklenic nebo kameninových džbánků a nech ji nezavázanou 2 dny stát. Pak si navlhči pergamenový papír pálenkou, polož ho na marmeládu a zavaž provázkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka