Babiččina medovina
Podle tohoto receptu našich babiček si každý může vyzkoušet, jaké to je být medovařičem. A k tomu recept na medovinu.
K dělání a vaření medoviny je dobrý jakýkoliv med, i ten, který již k ničemu nemůžeme potřebovat. Na jeden díl medu dáme šest dílů vody. Vodu s medem vaříme tak dlouho, až se pění. Pěna se musí odebírat. Když už žádná pěna není, zavěsí se do roztoku v plátěném pytlíčku koření - skořice, muškátový květ a muškátový ořech, něco šafránu, zázvoru a pepře.
Svařená tekutina se přecedí a nechá vychladnout. Potom se nalije do soudku. Po třech až pěti nedělích kvašení je medovina dobrá k pití. Po skončení kvašení se vložené koření odstraní, soudek se uzavře a nechá ležet.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.