Babiččin fazolový hrnec

Už na Vás dýchlo kouzlo Vánoc? K povídání o předvánoční době před 100 a více lety Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na fazolový hrnec.

Ingredience
  • 30 dkg bílých fazolí
  • 200 g uzeného bůčku, nebo klobásy
  • 4 dkg tuku
  • 1 velká cibule
  • lžíce hladké mouky
  • lžička mleté sladké papriky
  • sůl
  • česnek

Den předem namočíme fazole, vodu nesléváme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, nebo klobásu a zvolna dohromady vaříme, až je obojí měkké. Potom zahustíme růžovou cibulovou zásmažkou, do které jsme před dokončením přidali papriku. Obojí ještě dohromady povaříme, podle chutí osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s chlebem.