Bába s jabčaty
Na počátku 20. století, kam pravidelně míříme do kuchyní našich babiček, se nejčastěji vařilo podle Rettigové jejíž recepty vycházely z kuchyně dvora. My si ale připomeneme recept z další kuchařky, takzvané Sandnerky.
Bába s jabčaty
30 dkg polohrubé mouky
2 lžíce amonia
větší špetka skořice
hrst rozinek
2 vejce
20 dkg cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek
V misce smícháme mouku s amoniem, skořicí a rozinkami. V jiné misce ušleháme celá vejce s cukrem a máslem do pěny. Vmícháme do ní jablka a mouku s amoniem a rozinkami. Důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pomalu upečeme a pocukrujeme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.