Amolety s pudingem

Připomeneme, že řada vynálezů, které považujeme za novinky, má více než stoleté kořeny. Příkladem bude pudink v prášku.

Ingredience
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 50 ml rumu
  • marmeláda
  • olej na smažení
Ingredience
  • Na puding: 6 dcl mléka
  • 3 lžíce rumu
  • 1 vanilkový pudingový prášek
  • 2-3 lžíce cukru

V míse ruční metličkou prošleháme mléko s moukou, vejci, solí a cukrem. Necháme 10 minut odpočinout. Pak vmícháme rum. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran amolety. Potřeme je marmeládou a srolujeme. Z mléka, rumu, cukru a pudingového prášku uvaříme řidší pudink, kterým na talíři amolety přelijeme.