Víno s plicníkem
V receptech našich babiček nás Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření zavedou mezi babky kořenářky. Nejen ony znaly význam bylinek, neobešla se bez nich žádná chalupa. Třeba na nachlazení nemohl chybět plicník a nedělal se z něj jenom čaj.
Ingredience
- 3 vrchovaté lžíce plicníku lékařského
- 1 l vína
Plicník vaříme pět až deset minut ve víně, scedíme přes plátno a horké nalijeme do vypařených lahví. Pijeme denně likérovou sklenku před každým jídlem. Plicníkové víno je nutné užívat po mnoho měsíců. Pomáhá při rozedmě plic a astmatu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka