Vepřové na pivě
Za časů našich babiček býval leden nejmrazivějším obdobím roku a to bylo znát i na jídelníčku. Pokrmy byly proto syté a navíc tu máme čas zabíjaček. Takže si dopřejeme vepřové maso na pivě.
Vepřové na pivě
½ kg tučného vepřového masa nakrájíme na kostky, velkou nadrobno nakrájenou cibuli a tři rozmačkané stroužky česneku podusíme na sádle, přidáme maso a přiklopené uvaříme do poloměkka. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného černého chleba a 1/8 litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.