Vepřové na pivě
Za časů našich babiček býval leden nejmrazivějším obdobím roku a to bylo znát i na jídelníčku. Pokrmy byly proto syté a navíc tu máme čas zabíjaček. Takže si dopřejeme vepřové maso na pivě.
Vepřové na pivě
½ kg tučného vepřového masa nakrájíme na kostky, velkou nadrobno nakrájenou cibuli a tři rozmačkané stroužky česneku podusíme na sádle, přidáme maso a přiklopené uvaříme do poloměkka. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného černého chleba a 1/8 litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.