Vepřové na pivě
7. leden 2021
Za časů našich babiček býval leden nejmrazivějším obdobím roku a to bylo znát i na jídelníčku. Pokrmy byly proto syté a navíc tu máme čas zabíjaček. Takže si dopřejeme vepřové maso na pivě.
Vepřové na pivě
½ kg tučného vepřového masa nakrájíme na kostky, velkou nadrobno nakrájenou cibuli a tři rozmačkané stroužky česneku podusíme na sádle, přidáme maso a přiklopené uvaříme do poloměkka. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného černého chleba a 1/8 litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka